Norden som lavspenningsområde – Hva kan Norge gjøre?

128 Views

Gikk du glipp av lanseringen av rapporten Norden som lavspenningsområde – Hva kan Norge gjøre? Se den her!

I en ny rapport – Norden som lavspenningsområde: Hva kan Norge gjøre? -legger oberstløytnant og forsker ved Forsvarets høgskole, Tormod Heier frem fem tillitsskapende tiltak som kan bidra til å redusere spenning og usikkerhet i nordområdene.

«Ambisjonen bør være at Norge igjen, som under den kalde krigen, tar tilbake rollen som brobygger mellom stormaktene og jobber aktivt for å skape et lavspenningsområde på NATOs nordflanke», skriver Heier.

Tirsdag 6. oktober ble det arrangert lansering og debatt av rapporten med Espen Barth Eide (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp), Hårek Elvenes (H) og Audun Lysbakken (SV). Se hele lanseringen og debatten her.

Kontakt

SoCentral, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

97751803

Post@neitilatomvapen.org

Org. nr: 971527676

Nyhetsbrev

Nei til Atomvåpen

Nei til Atomvåpen (NTA) har disse overordnede formålene: å hindre utvikling, prøving, produksjon, utplassering, spredning og bruk av atomvåpen, å ødelegge alle atomvåpen gjennom internasjonal kontrollert atomnedrustning, å avvikle atomkraftanlegg og hindre at nye atomkraftanlegg bygges.